A HiperSuli elsősorban tanároknak, szülőknek és diákoknak szól. Célunk, hogy segítsük a digitális eszközök megfelelő szerepet kapjanak a tanulás minden területén: a suliban, otthon és online. Innovatív iskolákat és egy olyan pedagógus közösséget építünk, ahol a jó gyakorlatokat közösen dolgozzuk ki és osztjuk meg egymással. A szülőket és a diákokat pedig a digitális eszközök oktatási célú felhasználásában és az internet tudatos, biztonságos használatában segítjük.

A téma melyik területe érdekel téged?

A program

A HiperSuli projekt iskolákat fog össze és támogatja a digitális újításra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít, és szupergyors Hipernet hozzáféréssel segíti az iskolák digitális útra lépését. A program az évek során felhalmozott tapasztalatokat felhasználva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Oktatási Hivatal) által akkreditált képzést is biztosít bármely – akár HiperSuli-iskolákon kívüli – pedagógus számára. A tanárok digitális képzése mellett a program látókörébe beletartozik a szülők és gyerekek támogatása a tudatos, biztonságosabb nethasználatban.

A Telenor önkéntes munkatársai és partnerei már több, mint 40 000 fiatalt értek el a tudatos nethasználatot célzó programjukkal.

Mit biztosítunk?

 1. fejlődési lehetőséget
 2. professzionális tartalmakat
 3. támogató tanári közösséget
 4. Hipernet hozzáférést
 5. HiperSuli tarifát
 6. jogosultságot a HiperSuli logó használatára

Mivel járulnak hozzá az oktatási intézmények a program sikeréhez?

 1. visszajelzést adnak munkájukról
 2. minőségi, adaptív oktató-nevelő munkát végeznek
 3. vállalják, hogy a maguk ütemében, de fejlődnek a digitális pedagógia alkalmazása terén
 4. megosztják tapasztalataikat a tanári közösséggel, akár óralátogatások keretei között is
 5. rendszeresen jelentetnek meg cikkeket iskolájuk honlapján a programmal kapcsolatban
 6. részt vesznek a HiperSuli által szervezett rendezvényeken

Még beírni: minimális adminisztráció, jelezni az iskola, mini Q&A.

Alatta további lehetőségek (csempék?), mind új oldalon nyílna meg:

Érdekel a program küldetéseSzeretném megismerni a képzési kínálatotÉrdekel a TudatosNetSzeretnék csatlakozni

Többet szeretnék megtudni a programról 

Ez a rész A programról/1. Küldetésnyilatkozatunk oldalra vinne.

Küldetésünk

„A Hipersuli program célja, hogy a rendelkezésünkre álló korszerű technológiát és tudást az oktatás digitalizációjának szolgálatába állítsuk. Fontos törekvésünk az is, hogy a Hipersuli révén egy olyan közösséget építsünk, amelyben az iskolák, pedagógusok és az oktatás más szereplői aktívan megoszthatják egymással digitális ismereteiket és tapasztalataikat, és ezzel az egész társadalom ügyét szolgálhatják. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több iskolát üdvözölhetünk ebben a közösségben.” Kutas István, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A HiperSuli víziója nem kevesebb, mint élhető egyensúlyt teremteni a digitális és az offline világ között, megtalálni a digitális eszközök, valamint az Internet helyét és szerepét az oktatás mindennapjaiban.Meggyőződésünk, hogy azt a kort éljük, ahol számít, mennyit tudunk a digitális világról. (Your digital knowledge matters.)

Több, mint öt évvel ezelőtt a kollégák tapasztalatai hívták életre a programot. Látható és érzékelhető volt, hogy egy digitális transzformáció küszöbén állunk, amire az oktatás nem volt, és nem lehetett felkészülve. Éppen ezért, fő célcsoportjaink a jövőt alakító  kulcsszereplők: a pedagógusok, diákok és szülők, az oktatást segítő cégek. A program alapvető célja, hogy a tudatos eszköz- és internethasználat lehetőségein keresztül elősegítsük a 21. századi elvárásokra reagálni képes oktatás megjelenését az iskolákban. 

A Telenor digitális oktatási programja egy pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. A Telenor kezdetben mintegy 160 Hipernet-eléréssel felszerelt táblagépet juttatott el a Hipersuli Oktatási Program idejére az 5 alapító – budapesti, ercsi, hódmezővásárhelyi, törökbálinti és zsombói – iskolába. A program 2016. decemberi megnyitása óta csatlakozottaknak köszönhetően már az ország 45 iskolájában, több mint 4800 diák és 640 pedagógus részese a Hipersulinak. Mostanra még sokszínűbbé vált a résztvevők palettája, hisz a program országos lefedettségű és mindenféle iskolatípust tartalmaz. Célunk, hogy további iskolákat kapcsoljunk be ebbe a hálózatba.

A Hipersuli keretében a pedagógusok szakmai képzést kapnak, továbbá részesei lehetnek egy lelkes és tevékeny tanári közösségnek. A program kiemelten épít a csatlakozott iskolák pedagógusainak szakmai tapasztalataira, ösztönzi és elősegíti tapasztalatcseréjüket annak érdekében, hogy a felgyülemlett ismereteket a közoktatás bármely szereplője felhasználhassa. A HiperSuli biztosítja a digitális oktatáshoz szükséges háttértevékenységeket, segíti a tanárok felkészülését, támogatva őket nem csak módszertani fejlődésükben, de az új elvárásokat támasztó nevelő-oktató munka mindennapi nehézségei közepette is. 

A program további fontos szereplői azok az oktatással foglalkozó magyar startupok, amelyek szolgáltatásait a Hipersuli-iskolák díjmentesen használhatják, a tanárok pedig visszajelzéseiket közvetlenül visszacsatolják a fejlesztőknek. A Redmenta online feladatlapkészítője megkönnyíti a számonkérést. A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület, valamint a Webuni a program stratégiai partnerekként segítik a képzéseket országosan eljuttatni a Hipersuli-pedagógusokhoz, fejlesztve digitális eszköztárukat és ismereteiket.

Szeretném megismerni a képzési kínálatot

Ez ide vinne: https://hipersuli.webuni.hu/kepzesek

Érdekel a TudatosNet

Ez ide vinne: https://hipersuli.hu/tudatosnet/

(A ChatStory-t ki kell majd venni, a bolgár videókat pedig be kell linkelni)

Szeretnék csatlakozni

Ez ide vinne: https://www.telenor.hu/hipersuli-jelentkezes

Itt külön csempével kellene továbbvinni, hogy iskolaként vagy pedagógusként kíván regisztrálni.